Hello sunshine!

Idag tänkte jag dela med mig av ett kort jag gjorde som inspiration till Pysslotekets sommartävling (läs mer om tävlingen här). För att delta måste du gå med i Pysslotekets facebookgrupp.

Utmaningen är att använda så många stämplar som möjligt så jag valde ett stämpelset från Altenew med massor av blommor och blad tillsammans med en av mina favorittextstämplar.

Jag stämplade alla stämplar lite huller om buller på ett tjockt akvarellpapper och embossade med clear embossingpulver. Jag sprayade sedan vatten på pappret och strödde ut pigmentpulver som reagerar med vatten men det går också bra att använda akvarellfärger, distresser eller andra vattenbaserade färger/sprayer. Jag länkar in några av alla alternativ som finns i butiken.
Med denna teknik så blir pappret bara färgat där det inte är embossat eftersom embossingen står emot färgen och vattnet. Använder du tex akrylfärg finns det risk för att den fastnar även på det du embossat.
Behövs det kan du försöka torka av lite färg med en bit papper eller babywipe, tänk på att dina färger reagerar med vatten och kan smetas ut.

Therese_130617_8096.jpg

Jag gjorde samma sak med den stora blomman och klippte ut den lite försiktigt. Med den så färgstarka och lite röriga bakgrunden som det blev ville jag inte stämpla text direkt på bakgrunden, troligen skulle den försvinna lite då så jag valde att stämpla och embossa med vitt pulver på en bit vellum istället. Det gäller att värma upp sin värmefön ordentligt innan man börjar smälta pulvret och försöker hålla fönen mot pappret så kort tid som möjligt annars kan det bli vågigt. Jag lyckades inte helt och hållet men det gick ganska bra.

Therese_130617_8095.jpg

Det är inte helt enkelt att fästa vellum eftersom det är lite halvgenomskinligt och många fästmaterial syns igenom. Jag försökte dutta lim bakom min embossade text och blomman. Jag borde ha tänkt efter före och vikt vellumet runt bakgrunden för att fästa det ordentligt på baksidan men det gick ganska bra ändå, jag försökte smyga in små duttar lim här och där.

Therese_130617_8093.jpg

Några stora paljetter fick också plats, den ena döljer en dutt lim :-)

Grönt är skönt och är dessutom årets pantone-färg. Visste du det? Känner mig väldigt trendig (även om den gröna är mer äppelgrön än smaragd).