Det här med brayers

Lättpåverkad som jag är köpte jag mig en brayer efter att halva designteamet (om inte hela?) pratat på om ”den nya” brayern som Anna tagit in som är såå himla bra!
”Jaha” tänkte jag som aldrig använt en eller riktigt greppat vad jag ska ha den till, ”jag behöver en brayer”. Till vad kan man ju då undra?

Jo, det jag ska ha den till är att färga in embossingfoldrar för att stämpla (färga) och embossa i ett svep! Det är så mycket enklare att få bra täckning med en brayer istället för att dutta en stämpeldyna och noga leta efter missade områden eller färg som hamnat på fel plats. Jag har försökt mig på den tekniken ett par gånger tidigare men gett upp lite pga hur krångligt det varit att få till, att använda embossingfoldrar alls har jag varit ganska sparsam med för jag blir aldrig riktigt nöjd. Undantaget är WRMK Next Level Embossing Folders.

Mina ”gamla vanliga” embossingfoldrar har med en brayer fått ny mening och kommer användas flitigare än de hittills gjort. Jag googlade lite på hur man ska använda en brayer, eller mest färga in den för att få ett bra slutresultat och mitt första försök blev nog också det bästa. Jag tog mina Altenew inks och valde färgerna Frosty Pink och Coral Berry från kitet Red Cosmos och började färga in brayern. Jag kan så här i efterhand rekommendera att använda stora dynor, det går snabbare men det går absolut med små också!

therese_050217_7578

Jag rullade på färgen på dynan, såg till att få en lite tjusig ombréeffekt genom att färga halva rullen med den ljusa färgen och andra halvan med den mörkare och sedan rolla lite överlappande för att få toningen i mitten.

therese_050217_7581Slutresultatet blev kanske inte perfekt men jag är nöjd och vet att övning ger färdighet. Jag gillade också effekten av den tonade bakgrunden till de vita prickarna.

Texten är från Lawn Fawn (Here’s the scoop) och är embossad. Körsbären kommer från Paper Smooches stämpelset Cute fruit som jag färglagt med distress inks: festive berries, gathered twigs, mowed lawn, peeled paint och vintage photo.

tanttherese

2 thoughts on “Det här med brayers

Comments are closed.