Oh soo shiny! – ett äventyr med foil

Jag älskar foil men har haft jättesvårt att komma underfund med hur det fungerar att foila saker själv. Jag köpte en lamineringsmaskin, kollade videos på youtube, testade lim av olika slag och embossing men det blev aldrig som jag ville, inte heller laserutskrifter blev bra. Då och då plockar jag fram mina ark och ger det ett försök men det slutar oftast med att de bara blir liggandes. Så du kan ju gissa hur glad jag blev när foil blev temat i maj…

Jag är inte den som ger upp så lätt så de senaste veckorna har jag försökt mig på att blanda in foil här och där, testat mig fram och försökt tänka utanför min lilla låda. Det gick faktiskt ganska bra och jag tror mig börja få lite koll, så jag tänkte visa vad jag har lyckats åstadkomma och om två veckor tänkte jag skriva ihop ett längre inlägg med information om foil och vad vi i teamet lärt oss på vägen. Jag tror inte jag var helt ensam om att känna mig riktigt utmanad.

I vilket fall, här kommer några exempel på hur foil kan användas.

Här har jag täckt ett par gamla wood veneer som tidigare var mönstrade och därför legat orörda i många år. På med lim och foil, voilá! Som nya och dessutom toksnygga!

image

Här har jag duttat lite lim i mönstret på pappret och satte fast foil för att få ett lite mer spännande mönsterpapper.

Therese_180417_7689.jpg

Jag gjorde ett par försök med att foila embossade motiv, tyckte det blev lite för tillplattat men fågeln blev inte så tokig!

Therese_220417_7928.jpg

Testade även att ta ett dubbelhäftande tejpark (jag hittade inte mina stickit adhesive men andra liknande) och sätta foil på det för att sedan skära ut med dies. Vips fick jag, om än väldigt tunna, klistermärken helt i foil (med klistrig baksida då), lätt som en plätt!

image

Jag fick även för mig att testa foil som detaljer på ett stämplat motiv:

image

image

Som en liten bonus kan jag visa hur det kan gå när man inte gör riktigt rätt med foil, lim och en lamineringmaskin. Don’t try this at home!

null

Ursäkta pysselröran, det är så jag skapar ;)

tanttherese

One thought on “Oh soo shiny! – ett äventyr med foil

Comments are closed.