ATC Out of this world!

Jag har börjat med en ny hobby inom scrapbookingen, ATC. Det är kanske inte så konstigt med tanke på all inspiration som postats här i bloggen på sistone. Vi hade dessutom en pysselkväll i teamet för inte så länge sedan där Ullis inspirerade med fina kort och lite prova på. Det var fler än jag som lockades av det lilla formatet och hur lätt det känns att inte behöva skapa något stort. En layout kan ju ge vem som helst prestationsångest i mer eller mindre mild grad men med ATC kan du få ut 16 kort på ett 12×12-ark. Det är rätt mycket jämfört med en albumsida!

Blev du lite nyfiken nu? Ullis har skrivit ett bra inlägg om vad ATC är och hur det fungerar, klicka här för att läsa det igen.

I vilket fall har jag lyckats skapa min andra omgång kort och de är bokstavligen Out of this world!

Jag införskaffade mig nyligen det söta stämpelsetet från Lawn Fawn som heter just Out of this world och innehåller allt man kan tänkas behöva för att göra riktigt spejsade kort (ha ha) med både planeter, stjärnor, fina texter och en söt astronaut.

Det blev min inspiration till serien med nio kort: ett för varje planet!

Therese_180417_7686.jpg

Att göra en galaxig bakgrund var inget jag hade direkt koll på men hittade lite inspiration och idéer på youtube bland annat. Det blev väl okej med lite glitter på!

Har använt vattenfärg för att färglägga planeterna, en vanlig svart marker till text och lite vit cardstock. Rundade till hörnen lite med min corner chomper också (Anna kan ta hem för den som behöver en!).

Glittret är min favoritstickles: Star dust.

Therese_180417_7699.jpg

Therese_180417_7700.jpg

tanttherese