Enkla one layer cards som får igång kreativiteten!

Hallihallå!

Ni vet när man sitter hemma vid pysselbordet och känner sig sugen på att skapa lite men är helt utan idéer och pinterest bara göder ens shoppingsug? Det händer mig då och då och för mig fungerar det bäst att bara sitta och försöka skapa något, komma igång med kreativiteten. Jag läste någonstans att kreativitet kan inte ta slut, ju mer du använder desto mer har du. Jag tror det ligger något i det..
När jag fått kreativa stopp så har jag på sistone börjat göra en typ av kort, one layer cards med resist embossing och färgstarka bakgrunder. Eftersom korten är så enkla och snygga att göra så brukar min kreativitet komma igång igen ganska snabbt, annars gör jag bara flera kort ;)

Jag tar alltså en kortbas, embossar valfri stämpel i vitt på kortet (glöm inte att använda din EK Success Powder Tool Applicator!) och låter det svalna ordentligt. Sedan färgar jag in kortet med olika distress inks. Personligen lyckas jag bäst med färger som smälter ihop eller har samma nyans men det är verkligen inget måste, gör det du känner för! Är det stopp redan där så ta din favoritfärg i olika nyanser eller prova oväntade kombinationer!
För att avsluta kortet sätter jag fast några dies med ord eller figurer, lite beroende på vad jag känner för, gärna med distans för att få lite djup i kortet.
Ibland rundar jag hörnen, ibland inte. Ibland förlänger jag mönstret med en vit gelpenna och ibland låter jag bli. Oavsett så blir det fint och jag blir alltid glad av färger!

Så, till dessa kort använde jag mina två absoluta favoritstämplar i kategorin bakgrunder från Hero Arts; Graphic Leaves och Everything Flowers. Blev kär direkt när jag såg dem i butiken!
Diesen är från Lawn Fawn och Hero Arts och stämpeln från Altenew (Birthday greetings), länkar finns längst ner och färgerna står under varje kort.

blue

dsc_6324-01_fotor2
Distress inks: tumbled glass, broken china, salty ocean

green

dsc_6323-01_fotor
Distress inks: twisted citron, mowed lawn, peeled paint

pink

dsc_6328-01_fotor
Distress inks: spun sugar, picked raspberry, worn lipstick

purple

dsc_6318-01_fotor
Distress inks: milled lavender, dusty concord, seedless preserves

Hoppas detta kan hjälpa när inspirationen/kreativiteten tryter. Ibland behöver man tvinga fram det och ibland ta en paus. Promenader i solen gör alltid gott!

 

tanttherese